Magia eroilor din povesti

Magia eroilor din povesti2Este cunoscut faptul ca un copil este un mare iubitor de povesti. Daca ai timp, este bine sa-i citesti copilului tau inca din leagan fel si fel de povesti cu zane, cu eterna lupta dintre Bine si Rau sau povesti despre iubire, onoare si dreptate. Pe langa faptul ca vocea ta il linisteste si-l ajuta sa adoarma, subconstientul lui va retine toate aceste informatii. Tocmai de aceea este indicat sa selectezi cu grija povestile si informatiile, astfel incat acestea sa fie, totusi, in concordanta cu varsta micutului. Dupa ce va creste, copilul va fi insetat de cunoastere, va dori sa citeasca singur toate aventurile eroilor cu care i-ai presarat tu visele din leagan si sa se cufunde in lumea magica a cartilor. In timp, copilul va creste si se va dezvolta armonios si vei observa propriile sale preferinte.

In ziua de astazi parerile cu privire la povesti sunt impartite. Unele voci spun ca lupta aceasta Magia eroilor din povesticontinua din carti nu este potrivita pentru un copil atat de mnic, insa altii vad in aceste conflicte un drum initiatic plin de invataminte pentru mica faptura care abia invata sa cunoasca lumea. Important este ca tu sa te ali mereu langa copil si sa-i ghidezi pasii. Daca il vei lasa singur, sansele de a interpreta gresit tot ceea ce citeste sunt destul de mari.

Acum la moda nu mai sunt cartile, ci desenele si calculatorul. Acestea nu sunt tehnologii „rele”, totul depinde cum le privesti si cum te raportezi la ele. Ideea esentiala este sa nu le lasi sa-l acapareze pe micut cu totul si sa-i dea dependenta. Un copil trebuie sa-si petreaca mare parte din timp in natura, facand miscare si sport prin joaca.

Din pacate, copiii petrec destul timp in fata desenelor, insa parintii trebuie macar sa le selecteze programele, astfel incat desenele sa fie de calitate si copilul sa poata invata cate ceva din ele. Copiii au ajuns sa indrageasca fel si fel de personaje precum Mickey Mouse impreuna cu Minnie si tot clubul Disney, Tom si Jerry, Printesele Cenusareasa, Alba ca Zapada, Belle, Frumoasa din Padurea Adormita, Ticker Bell, Mica Sirea si Rapunzel, Hello Kitty, Spider Man, Batman, Yoggi Bear, Sportacus sau diferite zane, clowni, Barbie, Scooby Doo si chiar pe Pinocchio. Toate aceste personaje au cate ceva de spus si de transmis micutului si pana la urma tu ca parinte trebuie sa te adaptezi si timpurilor moderne.

Magia eroilor din povesti1Iar cum copiii sunt mari iubitori de jocuri si de petreceri, presarate cu voie buna, o petrecere tematica cu unul sau mai multe dintre personajele lui preferate il va bucura foarte mult pe copilul tau.

Daca stii ca baiatul sau fetita ta il iubeste pe Mickey Mouse poti angaja o firma specializata in organizarea de astfel de petreceri tematice. Astfel, de ziua copilului, se va prezenta in fata acestuia insusi renumitul soricel Mickey. Acesta va fi perfect costumat si isi va intra in rol, bucurand toti copiii invitati. Mickey se va juca cu ei, le va propune concursuri cu sau fara premii, ii va picta, ii va intretine si ii va amuza cu fel si fel de glume si povestioare.

De asemenea, ca sa vii in ajutorul lui Mickey poti sa pregatesti un tort, briose, biscuiti si sanvisuri cu chipul personajului indragit de copilul tau. Farfuriile, paharele sau servetelele pot fi si ele in ton cu tematica petrecerii.
Bucuria din ochii celor mici dupa o zi istovitoare, dar plina de distractie iti va fi recompensa!

Daca doresti sa organizezi petreceri tematice copii, atunci apeleaza la profesionisti care stiu sa imbine iubirea pentru copii, cu munca si cu distractia.

Poti citi un articol interesant si despre revista Lydia.

Lasă un comentariu